Archive for kunst

Alles is marketing aan het worden

Als ik de vacatures van cultureel Nederland bekijk dan worden er overal alleen maar marketeers en fondsenwervers gezocht. Hoe valt een product, een voorstelling, een bibliotheek nog op in het enorme aanbod?

Vandaag bij culturele vacatures:

De afgelopen weken werd ik bedolven onder Schouten en Nelissen. Het was me al eerder opgevallen dat zij een ‘conversiebeluste contentmanager’ zochten:

Ik weet niet hoe ik target geworden ben -maar ik wordt gevolgd door de Ads-waar ik ook ga op het Internet. Ben heel benieuwd wat de conversiebeluste contentmanager op me gaat inwerken.

Stemmen en likes

Ik krijg een berichtje op facebook (via de chatfunctie) van iemand waarmee ik vroeger salsamuziek speelde. Of ik wil stemmen op haar muziek. Natuurlijk wil ik dat. Zij is een goede muzikante en ik wil niets liever dan mensen die ik ken en goed vind meer kansen te geven.

Tegelijkertijd doet het me beseffen dat  de toekomst er steeds vaker een wordt van meer vrienden verzamelen, netwerk activeren, promoten (steeds nabijer) en voten wordt. Het geeft weliswaar kansen maar het is ook eenzijdig en vermoeiend.

Groot kunstenaar zoekt vrijwilligers

De kop: Marina Abramović Institute Seeks So Much Unpaid Work

Marina Abramovic screenshot from Vimeo by Jillian Steinhauer

Marina Abramović (Institute) heeft vacatures. Dat is goed nieuws. Ondanks het feit dat ze 660.000 ophaalde op kickstarter en partnerde met Adidas zijn alle vier vacatures die genoemd worden onbetaalde posities. Vrijwilligers zullen we maar zeggen want het zijn werkelijk grote kansen die hier geboden worden. Niet dan? 

Jillian Steinhauer gaat er op in in haar artikel

Laten we er een nemen: Research Volunteer
  • Work: “researching for the content of IMMATERIAL”
  • Skills required: “based in New York City and have a college-level background in art history, performance art, and/or performance art studies. Strong writing skills required. Additional background in at least two of the following: the sciences, research assistance, curatorial practice, performing arts, fine arts, photography / video.”
  • (Nonmonetary, intangible) benefits: none, unless you are “a critical thinker who wants to apply their skills to a large-scale collaborative project” and find that this fits the bill.